Braveheart

2010-08-29
17:55:48

Stillsamt
Igår var jag och Teza på Ullared. Vissa blev väl lite besvikna på att vi som skall vara framstående exempel på den ultimata människan skulle förnedra oss på detta vis. Det sket vi fullständigt i och klockan 06.00 rullade den svarta Volvon in vid Jet-macken på Tyska vägen och där började vad som endast kan beskrivas som ett äventyr. Efter att ha kört helt solo vägen mellan Nybro och Växjö så låg vi ganska mycket före i vår tidsplanering.Men även fast vi hade haft tid att stanna och käka lite frukost så bestämde vi oss för att äta i bilen för att spilla så lite värdefull shopping-tid som möjligt. Efter att jag lite fint inflikat att jag nog var lite hungrig och Teza skrikit att man måste äta direkt när man är hungrig så åkte de hembakta frallorna fram tillsammans med en tetrajuice och några mosade muffins som smakade precis as äckligt. Mycket bra on the road frukost om jag får säga det själv. Efter att ha kört i tre timmar och inte ens ha kört vilse en enda gång (var nära där när Teza blir överlycklig över en bil som skall svänga och säger "Haha nu skulle han svänga", sedan kollar hon på GPS:en och SKRIKER "OCH DET SKA JAG MEEEEEEED" och gör en liten paniksväng med mig sittandes bredvid som ett litet kolli) Efter tre timmar inne i varuhuset och inte ens en liten skymt av Morgan så bestämmer vi oss för att vi är klara. Efter en sväng på Skoretts Outlet och 500 spänn mindre i plånboken sätter vi oss för att sedan åka hemåt igen. Allsång i bilen till både Shania Twain, Eminem och Rasmus Seebach med min kråksång och Tezas skjönsång så rutorna gungade var nästan det bästa på hela resan (och ja det förekom en del "plågohänder" "Jazz hands" och tuttskakning). Och på tal om att gunga så var det en biltransport före oss som började vobbla något så hemskt när vi låg bakom så jag fick tvinga Teza att köra om medan jag satt och höll händerna för ögonen och skrek iiiiiiiiiiiiihhhhhhh. Men det gick bra. Vi överlevde det cokså och efter en tidig uppgång blev det också en tidig kväll, ingen utgång denna veckan inte! Vit helg tror jag det kallas? Nu ska jag till Patrik och dricka vin. Vitt vin för det var en vit helg va?


Fråga: Hur i hela helvetet kan det regna så mycket och vara sol samtidigt?

2010-08-26
19:50:28

Småtting
Fick precis ett sms av Erik:
Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, Pinocchio var en lögnare, Robin Hood var en tjuv, Tarzan gick utan kläder och lekte med sin "apa", snövit levde ihop med 7 män (den lilla slampan), Pippi jagades alltid av SOC och Emil söp sig full i unga år. Det är detta jag växt upp med så klaga fan inte på hur jag har blivit!
JUST DET! Är fan inte lätt att vara småtting i dagens samhälle alltså! Inte undra på att man är som man är med såna förebilder? Tur att Pocahontas är så reko!

Fick precis efter ett samtal från Teza:
1. Jag har anmält dig till Malkars så nu ska vi börja träna
2. Vi åker klockan 6 på lördag och försöker undvika de största köerna
Jag vet inte vilket som var värst?

2010-08-22
16:53:20

Sista versen
Varför känns det som om sommaren sjunger på sista versen? Cyklade som vanligt till jobbet för ett par mornar sedan och FRÖS! Det har inte hänt tidigare... Plus att jag råkade vara utomhus idag när skyfallet kom. Sådana skyfall kommer inte på sommaren, det är höstregn! Lite besviken på att man inte hunnit göra mer under sommaren, som vanligt i och för sig, men denna sommaren känns extremt meningslös? Tror inte heller att jag fått en enda soltimme under hela sommaren, vilket resulterat i att folk typ går in i mig för jag är så vit så jag nästan blir genomskinlig? Inte helt ok...

Igår var Fridis här och "minglade" som hon så fint kallar det. Jag kallar det en hederlig gammal vinpimplarkväll. Efter två liter vin, några cider och Fridas egenhändigt blandade drinkar var vi väl ganska glada i hatten skall erkännas... Eller Frida var det i alla fall? Jag är den ordentliga i vårt förhållande. Som vanligt. Kvällen till ära hade vi lite vänner-maraton och satt på natten och kollade på stjärnorna på min balkong. Riktigt mysigt måste jag säga och får tacka Fridis för en trevlig afton!


Kvällens fråga: Varför är Emil Martinsson en dålig människa? /Sanna & Frida

2010-08-17
21:19:05

Skimmad!
Ja det sitter nu en olycklig liten jävla tomte i USA som inte fick ut sin folköl på Wall Mart. Sanna har fått sitt kort skimmat och är ganska sur för det ska erkännas. Får ett samtal vid lunchtid av en Gunilla på Nordeas Spärrtjänst.
G - Hej det är Gunilla på Nordeas Spärrtjänst, befinner du dig i USA?
S - Va?
G - Nej jag trodde inte det, så då är det inte du som försöker handla på Wall Mart med andra ord?
S - Wall Mart?
G - Nej jag trodde inte det, så då spärrar jag ditt kort och så får du ett nytt om någon vecka.
S- Jaha, tack?
Så nu sitter jag här med 16 kronor som jag lyckats skrapa ihop från various handväskor i garderoben, detta skall jag leva på en vecka innan mitt nya kontokort anländer. Nu är det ju så kul också så Nordea har ju det så att för att kunna använda internetbanken måste du också ha ditt Visakort. Men jag har ju inget Visakort? Detta innebär då att inget Visakort=Döden? Tack så jävla mycket tomten i USA för din hjälpsamhet för samhället och för, viktigare än samhället, MIG! Du kan gärna få dö en plågsam död där en liten kolibri hackar sönder dina kulor samtidigt som en elefant tränar öronnyp med snabeln på dina bilringar. Ha en trevlig dag asshole.

2010-08-15
19:48:07

Smultronställe
Har idag varit på den årliga utflykten med familjen Andersson/Eriksson/Johansson. Efter att ha fått något som skulle kunna liknad vid en chokladkalender (minus chokladen) av morfar så träffades Johanssons och Erikssons klockan 09.47 utanför det tredjedelsfärdiga huset på Långgatan 8. Första luckan öppnades och utan spänning fick vi veta att vi skulle till Öland. Anledningen till att första lucköppningen var totalt ointressant var att mormor ett par dagar tidigare redan avslöjat att The Island-Land skulle vara målet. Hemligheter funkar inte riktigt i vår familj? Efter några lucköppningar till och otaliga mer eller mindre kryptiska meddelanden från både morfar och Jonas (konvoj=cowboy?????) så var vi fram.. eller nej vi körde fel egentligen så vi var NÄSTAN framme vid vårt slutmål. Efter en mycket bra hawk eye (Svenne) så hittade vi tillslut till platsen i solen. Och vilket smultronställe det var. Mitt ute i ingenstans ligger det ett litet paradis på jorden. Två bröder som i sin stillhet har arbetat med en trädgård full av pumpor, blommor, gurkor and you name it har skapat en idyll likt inget man sett förut. Här stannar hela familjen och fikar och insuper atmosfären tills man inte orkar se det vackra mer. Efter en mycket trivsam fikastund beger vi oss av mot nästa mål på resan. Efter pappa gått in i brödernas bil och förstört en backspegel backar morfar in i ett träd och sedan är vi på g! Vid en atejlé och en kvinna som kallas Sonia stannar konvojen och alla kliver ut, Jonas och Anton är bakfulla och detta märks tydligt på deras humor. Sonia däremot lägger inte märke till mycket i världen skulle jag vilja påstå och efter en mycket speciell rundtur i hennes atelje/svinstia har vi nog hört ordet "möte" 7834753208472308743651 gånger. Men inte hänger vi läpp för det, medan killarna sätter sig i hennes trädgård och börjar skråla på någon usel allsångslåt så letar vi kvinnor keramikgubbar i den enorma grönskan. Över 35 små och stora (mer eller mindre läskiga) hittade vi gömda i bäckar och buskar. Sen var vi hungriga. Vidare mot Eksgården där mormor dukade upp världens största picknick. Vi åt så det stod härliga till där i solen. Det gjorde också en stor spindel som medan vi iakttog den noga gjorde en kokong runt en geting och käkade lunch på någon minut. Kan vara något av det mest faschinerande jag någonsin har sett? I alla fall så kollar vi lite inne i Eksgården och när alla är klara så träffas vi runt bilarna för att åka hem. Men var är mormor frågar Mia? Jo hon är nog kvar där inne själv svarar jag. UTAN VÅRDARE?! Skriker Mia och rusar in efter mormor. Så mycket tilltro hade vi till henne. Efter en mycket lyckad utflykt är man ganska sliten. I öronen. Jag fattar inte hur 10 personer kan snacka så jävla mycket hela tiden. Men det är väl som de säger "Ni hörs innan ni syns"


Dagens fråga: Vem var den där millitären?


//:Sanna

2010-08-07
11:22:40

Strawberry daiquiri
För en vecka sedan vaknade jag oförskämt pigg, Byttan måste ha serverat alkoholfritt! En fredagskväll då vi trotsade vädrets makter och VANN! Teza är äntligen hemma från storstaden och detta skulle firas med drinkar på Byttans uteservering. Och oj oj oj vad med drinkar det blev! Mojitos blandades friskt med strawberry daiquiris och rosa pantern i alla våra innanmäten. Vilket underbart kalas det blev, tack älskade vän! Teza har av någon underlig anledning inte presenterat mig och Kattis för sina övriga vänner. Kanske för att hon skäms, kanske för att hon vill ha oss för sig själv, kanske för att vår stjärnglans lätt överdådigt överskrider övriga önskningar? Oavsett anledning så var det på tiden att vi sågs i alla fall. Vilka fantastiska människor!!! Älskade varje minut av kvällen med allsång, musikquiz och prat om Damernas Värld och Mama. Kvällens fråga: När ska vi starta studiecirkel?

Ikväll blir det kalas kalas på två håll. Mamma, Pappa och lillebror kommer hit på trerätters lagad av yours truly och sedan blir det Grease i regnet nere på Bationen. Skogsmulle outfit på! Sedan har Linn HM Adrian fyllt de underbara 21 så då är det tjejkväll med avslutande dans som gäller. Hörde jag skål?
//:Sanna

2010-08-03
22:40:38

Stackars Ambjörn
Jag tror min inte så tama, fast ändå lite tama igelkott Ambjörn har drunknat. Jag har inte sett honom sedan i fredags så jag börjar bli lite orolig? Någon som vet hur många sjukdomar man får om man gör mun mot mun metoden på en igelkott?
På tal om orolig... Jag är lite orolig för om Linn HM Adrian har överlevt dagen? Igår skulle vi nämligen umgås lite, och det börjar tidigt med att hon ojar sig och ajar sig hela tiden. Hon slår i grejer och springer in i sin egen IKEA-vagn med smalbenen och har sig. Så jag fick helt enkelt bli mannen i vårt förhållande och ta saken i egna händer (haha ordvits, fattar ni) och styra upp kosan lite. En annan styrde med van hand den där IKEA saken man lägger alla paket på, tills vi kommer och ska hämta det vi kom dit för. Jag har aldrig i mitt 21-åriga liv varit med om en IKEA möbel som har vägt så in i helvetes mycket så jag fick kramp i ringtån bara av att kolla på den! Vi fick för det första knappt ner den från hyllan (såklart slog sig Fru jag-är-lika-klen-som-marie-men-det-erkänner-jag-aldrig) och sen blev det väldans svårt att styra den där vagnen helt plötsligt? Inte mitt fel. I alla fall så ska vi sedermera få upp den här helvetessaken till hennes lägenhet, PÅ TREDJE VÅNINGEN!!! Vem uppfann hissen? Good job, det var bara det att du glömde installera den i Fru Adrians hus... Medan jag står och samlar krafter (läs:ringer efter hjälp) så kommer det en snubbe och SKRATTAR åt mina desperata försök att få paketet att kanske typ gå själv upp för trappen, eller i alla fall hjälpa till lite på traven? Jag säger till dig, snubben, att det var fan inte kul. När vi väl fått upp skiten för trappen är vi så jävla trötta så vi får ringa Herr Lagerkvist (igen) och lite smådesperat be honom komma och skruva ihop skiten... Och Linns mamma som hade köpt ett "Bas Kit" från IKEA för att kvinnor också skulle kunna klara sig själva. Det var som att slänga pengar i sjön vill jag säga. Men duktiga var vi i alla fall och bakade snickerskakor, dock blev Linn lite arg på mig ett tag när jag bara spillde på hennes nytvättade matta hela tiden. Inte heller mitt fel, vem fan lägger en vit matta i ett kök? Fnys. I alla fall blev byrån väldigt fin tillslut, efter mååååånga turer fram och tillbaka (och en saknad skruv, försök att inte dra ut sista lådan när ni är där). Dock fick lilla Linn ett nytt problem, ändamålet till varför byrån köptes liksom passade inte riktigt nu, det blev helt enkelt eh ja, fult?  Men med en Agnesson som tittade förbi med påskgodis och sin vanliga (dåliga) humor, och med en mamma som ringde ca: 5780425267350 gånger och pratade om vilket datum det var val så är jag nästan förvånad att vi överlevde?
Men du Linn, det var tur att du inte hade ljud i sovrummet som lät som en brunstig tjur i alla fall. Delfiner är nog trevligare...