Braveheart

2010-05-23
22:45:32

Skyfall
Jaha då var det slut på det roliga. När man vaknade idag så var det till ljudet av regn som smattrade mot fönsterbläcket. Eller nu ljög jag. Jag vaknade av ljudet av min mobil som ringde, det var mormor.
Sanna - aaaaa (ni vet ett sånt aaaa som bara kommer ur käften när man blir väckt av "ring riiiing")
Mormor - Har du ringt?
Sanna - Eh nej alltså jag hann inte det igår.
Mormor - Va?
Sanna - Jag var iväg igår
Mormor - Var du ute?
Sanna - Nej jag var på Sydpoolen
Mormor - Va?
Sanna - ...
Mormor - Alltså det är mormor du pratar med
Sanna - Va?
Mormor - Va?
Sanna - Har du inte hört mitt meddelande?
Mormor - Nej, har du ringt?
Sanna - Men vafaaaan! Det har brunnit på Drakenbergsgatan, har du pratat med din mamma?
Mormor - Nej, då gör jag det. Har dåligt batteri. Hej då.
Sanna - Hej då.
Jag hatar samtal direkt när jag vaknar, jag är väl för fan inte med i huvudet när huvudet inte ens har fått de första kugghjulen att snurra än. Och att då prata med mormor som alltid är sån. Ytterst dålig kombination. Ska komma ihåg att inte svara nästa gång.
I alla fall så har det åskat så mycket idag att hela huset rungat. Jag är i normala fall inte sådär superrädd för åskan men när det börjar skallra i fönstren á la en gammal Hitchcock film så är man inte så jävla stor längre. Sen när det regnar så mycket så det ser ut som om träden bugar för en när man går förbi så blir man liksom mer nervös än smickrad. Så nu får man väl ta på sig de gula stövlarna ett par dagar och leka singing in the rain för att åter få se solskenet på andra sidan de gråa molnen.
I lördags var jag och Teza på utflykt till Sydpoolen, inte riktiga Sydpolen med ett o, utan det med två som ligger i Södertälje. Resan började sådär då vi fick göra en avstickare i Östertälje pga brofel på pendeln. Men vi såg det positivt, vi fick ju se det Ljuvliga (eller inte) Östertälje. Eller i alla fall stationen, där en  förvirrad tant gick omkring. Undrar om hon hittade dit hon skulle tillslut? Hon kanske står kvar där vid kiosken? Väl framme i Sydpoolen så hade vi en fantastisk fyratimmarsperiod med bubbelbad, simhopp och slagsmål med 9 åringar om vem som skulle ha den flytande gula krokodilen när vågorna kom. Sydpoolen var inte så kallt och otrevligt som man kan kan tro...

2010-05-19
23:58:05

Släkt
Som man säger, släkten är värst men familjen är värre. I mitt fall stämmer inte det riktigt, i mitt fall är det så att alla är precis helt jävla galna. Fast alla är inte sådär "titta-jag-kan-ta-ut-ena-ögat-och-lägga-det-på-axeln" galna, det är typ bara jag som är det. Och kanske min bror... De flesta som kommer hem till mina föräldrar får inte bara träffa mina föräldrar och min bror som faktiskt bor där. Varför nöja sig med bara det menar jag? Nej vi drar på med lite släktingar till när vi ändå är på g. De som oftast frekventerar hos "familjen i vaniljen" som Erikssons/Anderssons kallas internt. Förklaringen till detta är att under vår uppväxt har min mamma haft STORA problem med att välja färg på huset och har just nu bestämt sig för att det ska vara vaniljvitt (som egentligen är mer gult, därav det sarkastiska med familjen i vaniljen). Och efter denna senaste ommålning av villan så signeras nu alla etiketter på julklapparna alltså "Från Familjen i Vaniljen". För att återgå till flanörerna i mina föräldrars hus tänkte jag att ni kunde få en liten inblick i hur min underbart helt galna crazy (som Hemglass-hunden hade sagt) familj på mammas sida ser ut:

Moster - Troligtvis den som frekventerar Hamngatan mest av alla. Min moster är en sådär lagom bohemisk lärarinna med en förkärlek för mycket små portmonäer och sjalar. Kan också ha en släng av shoppingberoende (mest när det gäller kjolar) och saknar både ordningssinne och sinnet för att bry sig om att hon saknar ordningssinne. Också min mamma i "stödfamiljen" som jag kallar min backup familj (som jag oftast besöker när min egen inte har någon mat i kylskåpet)
Kusin J den äldre - Näst mest frekvent på vår gata, tillhör "extrafamiljen" vilket innebär att han är en av barnen som byts ut när det vankas familjeutflykter. Ofta är det han och min bror som byter plats så han ska få känna på hur det är att ha en syster och min bror ska få känna på hur det är att ha en mamma som vågar säga till på skarpen. J har en konstig relation till sin plattång och är bästa kompis med en tjej som tror man är cool för man slutar äta.
Mormor - Jag vet inte riktigt hur jag ska börja med att beskriva min mormor. Ska jag säga att hon är kvinnan som kommer fram till mig och mina kompisar på en parkeringsplats i centrala Kalmar och det som händer är följande:
Mormor- Heeej tjejer, är ni i stan?
Sanna - Hej mormor, ja vi ska precis åka nu. Vad har du gjort i stan?
Mormor- Jo jag har köpt en ny sjal, vill ni se? (mormor tar nu upp en nyinköpt sjal och lindar den runt huvudet)
Mormor- Haha titta nu kan jag leka muslim, men nu ska jag gå. Ha det så bra.
Sannas kompis - Var det där din mormor? Rolig...
Sanna - Jätte.
Eller ska jag beskriva henne som kvinnan som ALLTID kommenterar hur tjocka folk är. Exempel, mormor tittar på så ska det låta. Sarah Dawn Finer kommer ut. Inte nog med att mormor alltid propsat på att alla dricker sig fulla för att "släppa loss" innan programmet, utan nu kommer också kommentaren "Men guud är hon inte väldigt tjock den där?". Alla ignorerar henne. Peter Settman kommer ut "Men guuud har inte han lagt på sig?" och man får höra en uppgiven suck från min sida medan jag intalar mig själv att det är en sjukdom och hon inte kan hjälpa det (fastän jag vet att det inte är så).
Morbror (mosters man) - Kommer oftast och hälsar på när det finns snickerijobb att utföra på eller omkring fastigheten. Han brukar själv säga att han är världens största gratisjobbare men mamma säger att hon betalar honom i raggmunk senare och då brukar det gå bra. Annars ses mormor mest på fiket i byn där han som han själv menar, "vilar" under en dag full av arbete. Kusin J har egentligen sagt allt man behöver säga om morbror "Ja han jobbar på en söndag, men när man bara jobbar två veckor om året kan man inte vara kräsen med vilken dag det är".
Kusin J den yngre - Lillen i familjen har länge varit lite utsatt för han faktiskt är lillen, men tyvärr har nu den satan växt förbi mig så får väl hitta på någonting nytt. Den enda i familjen som egentligen har morfars gener både utseendemässigt och beteendemässigt. Rödtott med fräknar och ett djupt rotat behov av ensamhet kan han stoltsera med.
Morfar - Vet inte om man kan ha så mycket bättre morfar egentligen? Troligtvis inte. Min morfar går inte riktigt att beskriva, han är som en födelsedagspresent. Ser alltid fin och välvårdad ut på utsidan men kan innehålla precis vad fan som helst. Har alltid ett ess eller fem i rockärmen och även om han börjar bli ganska plågad av sjukdomar nu så har han levt ett sjuhelvetes liv med två böcker utgivna om det som bara är nöje att läsa men ännu roligare att höra live.
Min omgivning säger alltid en sak om min familj. Ni hörs innan ni syns. Och det stämmer ALLTID, inga undantag. Vi skulle förmodligen bli världens sämsta indianer eftersom vi omöjligt kan hålla käften.
Jag säger alltid en sak om min familj, Om du inte har en stor käft så dör du. Men jag älskar dom ändå.
//:Sanna

2010-05-17
18:47:04

Sol
Får väl börja med en utvärdering av erotikmässan i fredags. Det blev väl lite hetare än vad både jag och Vindruvan hade väntat oss kanske... Kvällen börjar med en BIB och ett glädjetjut från min sida när jag märker att jag läst fel adress och upptäcker att mässan ligger i Alvik och inte Alby, lyckan var total kan jag upplysa er om. Det var en del creepy typer när vi kom in så Vindruvan och jag bestämmer oss ganska snabbt för att spela lebbar med tre b. Efter ett tag får vi SMS från Vindruvans pojkvän "Jaha hoppas ni får det skoj, är det något lustigt folk där då? Förutom två låtsaslesbianer" Vet inte om han uppskattade våra försök att undvika sliskiga typer genom att hålla handen? Vi går runt och kollar på lite allt möjligt och får erbjudanden om både det ena och det andra där inne i mässhallarna. Smaka på glidmedel med kaffesmak, nej tack. Smaka på glidmedel med vattenmelonsmak, NEJ tack sa jag. Vill du tutuera dig för 4000 spänn, nej tack. Vill du in och kolla på en naken brunett i två minuter för 40 spänn, eh förlåt vad sa du att jag skulle göra? Som sagt, både det ena och det andra...

Efter ett tag så börjar i alla fall den första showen, måste säga att jag var lite besviken. Efter alla år med TV som pumpat min hjärna och själ full med Amerikanska collegefilmer/serier så var detta en liten piss i Iglasjön. Två brudar (gamla till råga på allt) som kommer in i något slags försök till moulin roughe klänningar och misslyckas totalt i att både dansa och se sexiga ut. Vindruvan och jag går besviket ut i regnet för en cigarett och för att komma bort från att vara låtsaslesbianer för en stund. Efter en sisådär 20 minuter är det dags för nästa show, och nu jävlar händer det grejer. Först kommer en blond liten sockertopp (hon såg ut som en sockertopp, for real) och svingar sig runt den där pålen som ett fucking pro! Det var grymt att kolla på de jävla benmusklerna den bruden jobbat fram, kung Loui, där ligger du i lä! Showen går vidare en stund och alla killars våta drömmar har nu hunnit bli verklighet, men vi tjejer då? Joooooo då det kommer. Den underbara transan (som står och skämtar om att han kommer stå böjd över en pissoar efter showen så det bara är och "trycka dit" den så gör han "sitt jobb" sen) förklarar att nu kommer brittiska Chippendales och alla brudar blir värre än små skrikande tonårstjejer på en Darin konsert. Ut flyger 3 heta män, och då menar jag MÄN, inga jävla fjuniga pojkar här inte, i pilotkostymer. I've always loved a man in a uniform så mig gick det ingen nöd på. Men de andra ville tydligen ha mer? Lite dans och ålande och gnidande senare så ser jag ett vitt tygstycke komma flygande mot mig och vindruvan. En av männen har slängt ut sitt sönderrivna linne och Vindruvan har fångat det! Trofén för kvällen är härmed säkrad! För nästa del vill jag varna känsliga läsare för nu blir det bara värre och värre. Vindruvan och jag står längst fram vid scenen (ALLA står längst fram vid scenen för det var inte särskilt mycket folk) och ser på när plagg efter plagg ryker av, till slut står de där männen där med bara en brittisk (genomskinlig) flagga runt paketen. De häller en halv flaska glidmedel på sig själva och tar sedan bort flaggan... Alla skriker hysteriskt (jag mer av chock än någonting annat) och sedan börjar den riktiga showen. En av männen kommer åt vårt håll, jag känner paniken stiga och Vindruvan står glatt och hejar på, när han är ungefär 5 cm från mitt huvud med din dongel skriker jag i panik att jag INTE vill röra den (Vindruvan hade redan vänligt avböjt inviten). Tur för honom att det fanns andra som ville. Mitt från ingenstans kommer en kärring på 55 iförd endast en minimal polisdräkt i latex, attackerar mannens dong och börjar suga. Det går inte att beskriva med ord vad som flög igenom huvudet på mig vid denna tidpunkt. Där står en kärring som kunde varit min mormor och suger av en mans dick inför 100 personer... Efter denna mycket otrevliga upplevelse gick vi hem, med minnet av en snopp uppstoppad i näsan på köpet.
Lördagen var en mycket trevligare dag. Vi vaknade runt 11 och bestämde oss för att ta en picknick i det fina vädret. Sagt och gjort så åkte vi ner till Tantolunden för en heldag med 25 gradig värme och solsken var man än såg. Pappa ringde och klagade lite med att "Ja där ligger ni och gottar er medan vi bor i jävla Sibirien" tydligen var det inte riktigt lika fint i Kalmar? Roligt att bara ligga och kolla på folk en sån dag, en liten tjej som vägrade ha trosor på sig, en kille som övade kampsport och mycket andra trevliga människor. Allt som allt en mycket lyckad helg i vänskapens (och erotikens) tecken. Var för sig då, inte samtidigt.
//:Sanna

2010-05-14
13:50:54

Stripp
Vindruvan sitter på bussen från Kalmar till 08-land as we speak så ska snart dra mitt feta arsle ner till stationen och hämta henne. För en vecka sedan tänkte jag tvinga henne att ta T-banan upp hit, men sen var det någon som så snällt upplyste mig om att idag hade vi LEDIGT! Det är så jäkla underbart att bli positivt överraskad av såna där grejer! Så nu slipper hon i alla fall dö av ett knivbråk på tunnelbanan själv, nu kan vi dö tillsammans.

Nu till det viktiga, ikväll ska vi på erotikmässan i Alby (Botkyrka). Yes you heard me, erotikmässan. Manliga och kvinnliga människoapor som desperat försöker komma upp till bananklasen i toppen av det där lustiga metallträdet. Eller ja alltså det blir strippshow, men erkänn att det kan se lite roligt ut om man får upp en sån bild i huvudet? Moving on. Dom ringde ju till mig efter de såg den där bilden på mig när jag är däckad på Cypern med en sån satans solbränna så jag ser ut som en livs levande polkagris. Dom tyckte det var en bra idé att jag bara kunde ligga där så folk fick gå och slicka lite på mig. Jag avböjde vänligt men bestämt. Problemet med den här erotikmässan är väl egentligen att jag inte kommer veta hur fan jag ska bete mig? Vart ska man kolla liksom? Jaha där låg en tjej i bara underkläder och ja hoppsan där kom en till ovanpå henne. Trevligt. Jag är lite rädd att jag kommer gå runt och småfnissa hela kvällen bara för att jag är så jävla obekväm i situationen, och sen kommer alla börja hata den där omogna bruden som är så jävla nervös så hon inte kan hålla käften. Eller så bara skiter jag i det, trycker i mig en BIB innan vi åker och kör gärnet när vi väl är där. Är ju också en idé menar jag...
Idag har jag annars fixat min Spotify lite och ordnat upp de där jävla spellistorna. Det har ju varit ett enda stort kaos i min dator på sista tiden och så har min stackars vapendragare Spotify också blivit lidande. FÖRLÅT ÄLSKLING! Så nu ligger mina spellistor åter i sina rätta kategorier: "CP Dunk", "Brushan" och "Som Markus Larsson hade sagt, Heaven", för att nämna några. Har faktiskt fått en liten nytändning för musiken i och med Spotify. För ett tag sedan lyssnade jag inte på musik, alls. Mer än på typ förfest när man är mer eller mindre tvingad. Vet inte varför egentligen men ett tag så tyckte jag bara att all musik lät riktigt jävla väderkass och alla artister var fachister typ. Men nu skiter jag i allt som har med artisterna att göra egentligen och bara lyssnar på musiken igen. Precis som jag gjorde förut. Fint som snus som man säger, music is my new old lover.
//:Sanna

2010-05-13
21:50:20

Städ
Det var en fin dag i Akalla, solen sken och termometern stod på 17 grader celsius (62.6 grader farenheit). Ute på gården lekte barnen med sina hink och spade i sandlådan, men inne på Helsingforsgatan 41 (bottenvåningen, där det står Kashani på dörren. Det är inte jag som är Kashani, men det är jag som bor där. I alla fall i två veckor till) där sken inte solen och där fanns inga lekande barn. Där fanns bara mörker, mörker och åter mörker.
Nu menar jag inte mörker i den bemeningen som typ, döden, utan sånt mörker det blir av att det är kläder ÖVERALLT i HELA längdenheten. Min lägenhet såg ut som åttonde värlskriget. Ni vet när alla vapen är slut och alla atombomber och kärnvapen är förbrukade, ja då kan jag tänka mig att man får gå till min garderob och grabba det man får tag i att ha som bomb. Och efter man har funderat lite på vilka konsekvenser det kan få, ja då bara ställer man sig i mitten av en enrummare, börjar snurra precis som när man ska digiutvecklas och släpper taget om alla kläder man har i famnen. DÅ ser det ut som min lägenhet när jag vaknade idag. Eller ja det har ju sett ut så hela veckan egentligen, men först idag som hissen nådde upp till sista våningen.
I alla fall så har jag fått ha en hel jäkla dag med att bara plocka kläder egentligen. Det var sådär så det var gångar plöjda mellan toaletten, köket och sängen ni vet så man sjönk ner till knäna om man gick utanför den utstakade vägen. Under tiden har jag lyssnat på ömsom Lady Gaga ömsom Gym Class Heroes och druckit mjölk. Sen tänkte jag att när jag ändå var igång med att städa upp efter åttonde världskriget så kunde jag ju likaväl dammsuga också, mitt livs största misstag. När jag väl hade dammsugit klart så fick jag liksom ett sånt där sug i kroppen som bara skrek DU KAN INTE SLUTA NU!!!!! Nehej tänkte kroppen då och sa till hjärnan (jag tror på en tvåvägskommunikation mellan hjärnan och övriga kroppen) då skurar vi väl golven också?! Så då var det bara och börja tvaga som den hemmafru man blivit. Problemet är att det inte slutade där, då såg ögonen (som jag förövrigt funderar att säga upp bekantskapen med) att det ju faktiskt var lite damm på några ställen i den 41m2 stora lägenheten. Man tycker ju att ögonen som faktiskt är två väldigt små delar på kroppen (därav inte sagt att de inte är viktiga) inte borde ha sån himla inverkan på resten av den mänskliga skepnaden. Ack så fel man har.
Efter en timme (eller en hel livstid, var svårt att veta skillnaden efter ett tag) så var också alla ytor som samlat lite dammråttekompisar skinande rena. Så nu bor jag som på ett sjukhus när allting är rent och skiner och man inte vågar röra någoting för man är rädd att det ska komma bakterier på just den grejen som senare utvecklas till multiressistenta köttätarbakterier som drabbar din kusin. Inte okej så funderar på att gå runt och stöka ner lite tills Vindruvan kommer imorgon så hon inte känner sig hotad av de där köttätande bakterierna...
//:Sanna