Braveheart

2013-04-16
19:10:37

Sakta men säkert...
... börjar min dator ge upp. Det började en kall novemberdag med att jag råkade tappa den i golvet. Två gånger. Efter denna ovanligt hårdhänta hantering av min elektroniska livskamrat blev han lite sur på mig. Som en följd av detta så började han blåskärma mig till höger och vänster. 7 av 10 gånger som jag varsamt tryckte på startknappen vägrade han vakna, trots otaliga försök. När jag sedan försökt smooth talka honom lite och gett honom sin space så kunde han ibland låta mig leka med honom, i alla fall en stund. När jag sedan tog med honom till doktor Anton för att kolla om det var något fel på honom så ställdes en otrvlig diagnos. Moderkortet hade fått sig en rejäl törn och glappade så mycket att det troligtvis inte fanns någon chans till återhämtning. Trots detta vägrade jag ge upp och bad doktorn göra allt som stod i hans makt för att rädda min vän. En lång och smärtsam operation senare så mådde min älskling lite bättre och började bete sig lite närmre normalt igen.

Efter att vi levt vidare i vårt stilla hem på Barrgatan så kommer i januari nästa smäll. Ljudkortet har fått en bakteriell infektion (alltså inte ett virus). Detta innebär att min vän börjar hosta och hicka så ljudet endast framkommer stötvis. Denna infektion får jag veta att även den är kronisk och icke botningsbar. Sorgen är snart för mycket för oss båda att hantera, men jag är fortfarande inte redo att kasta in handduken.

För några veckor sedan kom sedan droppen som fick bägaren att rinna över. Favoritknappen "vänsterklick" på smartpaden dör. Hoppet är nu ute för min älskade och efter ett långsamt men samlat farväl är vårt förhållande nu över. Jag kommer därför nästa vecka att lämna min vän hos tidigare nämnd doktor för organdonation och sedan inleda ett nytt samboskap. Detta med en yngre och piggare modell som bättre tål mina tuffa tag och hårda kärlek.

R.I.P. Asus K52F, we had a good run.

2013-04-14
12:23:00

Sinnes
Första riktiga söndagen på jävligt länge. Lite bakis och mycket trött! Började kvällen igår med att åka hem till V och käka paj och spela singstar. Jag kan verkligen inte spela singstar. Sist jag testade var i Oslo och det kan ha varit det värsta jag har hört i hela mitt liv. Värre än när Håkan Hellström kraxar kom igen Lena... Men i samma takt som jag drack vin så steg också självförtroendet! Har en tendens att bli så liksom.

Eftersom det här är min enda lediga helg den här månaden så hade det bestämts redan innan att vi skulle ut på Sivans. S var inte riktigt pigg så hon sände lite goda vibbar telepatiskt istället. Det både hjälpte och stjälpte kan vi säga? Älgar sköts men det kom med ett pris. Priset var mitt bankkort... I taxin hem (jaaaa jag åkte taxi igår igen, döm mig inte!) så säger jag "Jag betalar! Jag är ju rik student nu när jag jobbar!". Börjar sedan rota febrilt i min bh där jag så snitsigt gömt det ena och det andra för att slippa ha väska med mig. Satan i helvete, inget bankkort var jag än letar. Nu kanske jag inte gjorde den mest noggranna genomsökningen i världshistorien, men det fanns liksom inte så mycket utrymme där i att genomsöka? I morse så fick jag ringa till Nordea och spärra korthelvetet. Igen. Samtalet gick exakt som följer;

- Välkommen till Nordeas spärrtjänst, du pratar med Malin
- Hej Malin jag heter Sanna och jag söp bort mitt kontokort igår. igen.
- hahahaha! Det är lätt hänt.
- Ja jo det är det ju, men man tycker man borde lära sig efter några gånger ändå. Bhn är tydligen inte det optimala stället att förvara det på...
- HAHA nej en handväska eller så kanske är bättre?
- Ja men fan om jag har en handväska så blir jag ju av med mobilen istället och det är ju inte bättre?
- haha nej det är sant. Men du, då ska jag spärra ditt kort och skicka hem ett nytt. Igen.
- Ah, tack...

Kände att Malin dömde mig litegrann där i kanten faktiskt. Inte okej. ..

2013-04-12
20:23:10

Skjut mig
Det är ju fan ingen ordning på torpet längre! Jag kan säga exakt när kaoset här hemma började. Det var på dymmelonsdagen. Jag hade spelkväll hemma hos mig och som vanligt när man säger "jag ska inte dricka så mycket jag jobbar imorgon", så sitter man där med mustaschen i brevinkastet dagen efter. Rödvin kan vara min bästa vän och min värsta fiende. Lika bakfull som Ralf Gyllenhammar i melodifestivalen när man vaknar på torsdagen, men ingen rast och ingen ro, upp till jobbet bara! Finner till min glädje att resterande styrka som möter upp en där inte mår prima skinka de heller, alltid gött med lite brothers in crime. Det första M säger när hon kommer in är dock "förfest hos mig ikväll och du kommer vara där!". Sluddrar något ohörbart tillbaka om att jag ska köra till Kalmar på morgonen efter. Noll gehör och en vägbeskrivning senare så sitter man på den där jävla förfesten ändå. Jag var dock inspirerad av mitt supersannamobilskal och sa bestämt NEJ till alkohol. Den första minuten. FFFFFUUUUUUU!!! När resten av gänget från jobbet dök upp så sa jag i alla fall bestämt NEJ till att gå ut. Den första minuten. När vi väl kommer fram till Grace (där det för kvällen är +35 i åldersgräns) skriker Sanna: KLART JAG SKA MED UT! Vaknar runt klockan åtta och inte i min egen lägenhet. FFFFFFUUUUUU!!! Lägger ut ytterligare 200 spänn på taxi, vilket gör att jag under 24 timmar spenderat en sisådär 1000 svenska riksdaler på skiten. Äta sista veckan i april? Nej nej, jag har åkt taxi så det får bli vatten och dammråttor för min del...

Allt det här vore ju inte något problem (eller okej ett litet problem kanske...), om det bara hade stannat där. Men nu har livet fan gått i ultrarapid sen dess? Jobbat typ heltid samtidigt som man sitter och pluggar till midnatt dag in och dag ut. Skall icke klaga för jag älskar mitt jobb, men alltså KAN NÅGON DRA UT KONTAKTEN TACK?!

2013-04-11
20:48:00

Sommarhjul
Ja herrejistanes vilken vecka, och den är fan inte slut än! Jag har ju börjat extrajobba i växeln igen, i Växjö nu och inte Kalmar. Det är la en sisådär 4 år sen jag satt där på riktigt, men fan det satt i ryggmärgen kan jag hälsa. I alla fall så har jag fått hoppa in hela veckan för Anna. Stackars krake alltså, tre ungar som har vattkoppor och kräksjuka om vartannat. Ännu mer vatten på min anti-barnkvarn. Började med att jobba måndag morgon, glider därför in på jobbet runt kvart i sju. Klockan 07:00 öppnas växeln och när jag sedan blir avbytt på eftermiddagen så har jag fan i mig knappt hunnit andas mellan samtalen. Ahaaa, kom på det sen ja, det är däcksäsong. Det ringer alltså hundratals personer och frågar samma sak. Samtalen går typ nästan exakt som följer:

- Välkommen till Liljas växel i *valfri fillial*
- Aaa heeej
- Hej hej
- Jag skulle vilja komma till verkstaden
- Javisst, är det däckskifte du vill boka?
- Eh ja just det, jag tänkte om jag kunde komma förbi och byta dem idag eller imorgon?`

Just precis här i samtalet så vill jag egentligen göra en av två saker. 1. Skratta eller 2. Trösta, eftersom personen i andra änden kanske är lite "bakanför". Det är nämligen så att när jag pratade med killarna på verkstaden (ja det är bara killar där ute) igår så hade vi en väntetid på en sisådär två och en halv vecka för att få till ett däckskifte. TVÅ OCH EN HALV VECKA. Nämnas bör då också att vi mellan 7-9 och 16-18 gör minst tio däckskiften i timmen... Det som då är så bra med att sitta i växeln och inte på bokningstelefonen är att jag behöver inte ta i skiten. Jag avslutar bara samtalet med:

- Okej, då ska jag koppla in dig till killarna på bokningen, ett ögonblick!

Och vips så har jag gjort mitt jobb, plus att jag slipper höra kundernas besvikelse och irritation när de inser att de kan komma att få böter för att de kör med dubbdäck efter den 15... Det kanske ni skulle tänkt på lite tidigare?

2013-04-03
16:38:55

Som pånyttfödd
I'm back! Jag fattar ju själv att det inte är något som har hänt över en natt, men det känns fan så! Sanna är tillbaka! Inledde dagen med att göra något jävligt roligt och adrenalinkickande. Sen att det inte slutade lika väl som det började är en annan femma. Det viktiga är att jag hade självförtroende nog att göra det! Trodde först att det skulle bli klassikern "upp som en sol och ned som en pannkaka" som Mofasa skulle säga, men nej nej! Istället så struntade jag i att plocka upp spillrorna överhuvudtaget och lät skiten ligga där det var och gick vidare till nästa grej. Som i sin tur gav utdelning direkt?! Get back on the horse så att säga. Så nu får det vara nog med velande och självömkande! Sätter en eldgaffel i arslet på självförtroendet och säger fuck you till hjärnspökena. It's me bitches!