Braveheart

2013-06-23
21:27:41

Svenska bilister
Allt det här snacket om att midsommar är en svart helg i bilsverige må hända är sant, men det måste väl grunda sig på hur folk kör under resten av året eller? Jag står fast vid att när man måste förnya körkortet så måste man även förnya sina köregenskaper. Fatta hur många nya skyltar och regler som kommer på de 50 åren du har körkort? När morsan gick på körskola fanns inte ens rondelller. Nej detta var inte på 20-talet, men dock ett tag sedan. Men hur fan ska man veta hur man kör i en rondell om de bara börjar ploppa upp lite här och var? Ser ni inte tant Agda 84 som kommer till Maxi-rondellen i Kalmar och bara "Vad är det här för konstig korsning? Bäst att bara köra rakt fram och försöka att inte köra på någon när jag kör i 5 kilometer i timmen". Det är inte så jäkla lätt alltså! Tänk då när det blir dubbelfiliga rondeller, där du ska hålla vänster även när du ska rakt fram, blink när du ska ut och inte korsa det andra körfältet. Agda kommer få en hjärnblödning innan hon är hemma.

Asså jag fattar att det skulle vara skitdyrt att låta alla få ta om sina körkort när de förnyar dem, men kan man inte göra en teoridel åtminstone? Med uppdateringar om vad som har hänt under de senaste tio åren sen du checkade läget sist? Då skulle säkert småttiga olyckor som när folk kör på varandra i rondeller och sånt minska, och därmed skulle man kunna ta de pengarna och lägga på information istället? Det skulle kanske hjälpa lite i alla fall?

En annan grej med bilkörning är ju att man blir så himla arg hela tiden? Man kan ha vääärldens bästa dag och vara enhörningsglad till och med, men så fort du sätter dig i förarsätet på en bil så blir du som Gudrun Schyman med PMS och hemlängtan. Du skriker, du svär, du gör fula tecken med kroppsdelar som du bara visar vid speciella tillfällen, du blir arg helt enkelt. Ingen kan ju köra bil ordentligt. Förutom du då. Du är bäst i världen. Alla andra är idioter. Hur fan ska vi lösa det problemet då? Kan man ha en anger management-kurs i samband med körkortsuppdateringen?
Kommentar:

Ha ha, de där kroppsdelarna blir jag nyfiken på, för det kan väl knappast vara det gamla hederliga långfingret du åsyftar? :-)

2013-06-24 @ 15:13:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: